FAQ pytania i odpowiedzi

  1. Jakie są minima logistyczne? Łódź i okolice - 250 zł, Warszawa i okolice - 500 zł.
  2. Na ile wcześniej muszę złożyć zamówienie? Wymagany jest czas 48 wyprzedzenia przed godziną dostawy. W przypadku chęci złożenia zamówienia na katering w krótszym terminie prosimy o kontakt z biurem poprzez mail biuro@frykasyananasy.pl lub telefon: 512 100 522 lub 512 100 523. Poinforumjemy o możliwych alternatywnych formach złożenia i opłacenia zamówienia, przy czym zastrzegamy sobie prawo odmowy przyjęcia zamówienia do realizacji.
  3. Kim jesteście? Jesteśmy kateringowym sklepem internetowym firmy Pan Kanapka S.C. (www.pankanapka.pl), z siedzibą w Łodzi, przy ul. Łagiewnickiej 54/56. Na rynku usług cateringowych działamy od 2001 roku, zaś pod firmą Pan Kanapka S.C. od 2005 roku.  
  4. Czym się zajmujecie? Świadczymy usługi cateringowe w zakresie dostaw: kanapek, zimnych przekąsek, sałat i sałatek oraz fingerfood, monporcji wytrawnych, słodkich oraz dań obiadowych. Pełną ofertę cateringu znajdą Państwo na stronie naszej firmy matki: www.pankanapka.pl. Platforma sklepowa FrykasyAnanasy.pl dedykowana jest stricte zimnym przekąskom cateringowym różnego typu.
  5. Gdzie działacie? Jak mogę sprawdzić czy dostarczacie katering do mnie? Nasz catering dostępny jest w aglomeracji łódzkiej i warszawskiej, m.in. w miastach: Łódź, Warszawa, Pruszków, Piaseczno, Konstancin-Jeziorna, Aleksandrów Łódzki, Konstantynów Łódzki, Głowno, Ozorków, Pabianice, Zgierz, Rzgów, Tuszyn. Możesz także wprowadzić kod pocztowy do naszej wyszukiwarki i szybko sprawdzić czy obsługujemy daną lokalizację.  
  6. Dlaczego nie mogę zapłacić gotówką przy dostawie? Zdarzali nam się niesolidni kontrahenci, którzy odmawiali przyjęcia dostawy. Nie mamy możliwości ponownej sprzedaży produktów przygotowywanych na konkretne zamówienie, stąd musimy zabezpieczyć się przed taką ewentualnością przyjmując jedynie zapłatę z góry. 
  7. Czy jedzenie dojedzie do mnie świeże? Każde zamówienie przygotowywane jest bezpośrednio przed wyjazdem naszego kuriera. Dostawa realizowana jest naszym transportem, w warunkach chłodniczych, zgodnie z wymogami prawa i SANEPID'u. W razie potrzeby naszą flotę uzupełniają samochody chłodnie z firmy Fraikin (www.fraikin.pl). Także bądź spokojny - katering jaki do Ciebie przyjedzie na pewno spełni Twoje oczekiwania :-)
  8. Dlaczego nie mogę zamówić "na już"? Wszystkie nasze produkty przygotowujemy na konkretne, indywidualne zamówienie. Nie magazynujemy gotowych przekąsek, co gwarantuje, że dostaniesz produkt najwyższej jakości i świeżości. Frykasy Ananasy to katering, który polubisz!
  9. W jakich godzinach organizujecie dostawy? Catering dostarczamy w godzinach 8-20. Dostawy poza wymienionymi godzinami do ustalenia w drodze bezpośredniego kontaktu z naszym biurem.
  10. Chcę zamówić dowóz, ale wyświetla mi się tylko opcja "odbiór osobisty" - dlaczego? Najprawdopodobniej zamówienia opiewa na kwotę poniżej min. logistycznego dla danej strefy dostawy.
  11. Mojego banku nie ma wśród wymienionych w formularzu płatności - co mogę zrobić? Prosimy o kontakt z naszym biurem poprzez mail biuro@frykasyananasy.pl lub telefon: 512 100 522 lub 512 100 523. Poinforumjemy o możliwych alternatywnych formach złożenia i opłacenia zamówienia kateringowego.
  12. Chcę zamówić mniej niż 10 procji produktów - dlaczego nie mogę? Co do zasady wykonujemy po min. 10 produktów z danego rodzaju. Wynika to z faktu, iż są to artykuły wymagające zakupu surowców o określonych gabarytach i nie możemy sprzedawać ich w mniejszych pakietach niż po 10 z danego rodzaju.