The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Używamy cookies aby ułatwić korzystanie ze sklepu.Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.
Minimum logistyczne:
zostało osiągnięte.
Aktualna wartość zamówienia: .
Do minimum logistycznego brakuje: .
Koszt dostawy: .
Do darmowej dostawy brakuje: .
Darmowa dostawa od:
została osiągnięta
Wino pochodzi ze starej, 30 ha winnicy Vigneti Canosini, która leży na granicy Apulii w pobliżu miejscowości Canosa. Uprawia się tam tylko regionalne szczepy a zwłaszcza wysokiej jakości Nero di Troia (Uva di Troia). Winorośl rośnie na wapienno żwirowym podłożu na wysokości 80 m n.p.m. Zbiory odbywają się tylko ręcznie.
W ustach eksplozja ciemnych owoców - śliwki, wiśnie i jagody, giętkie taniny, świetna kwasowość w długim finiszu. Zbiory ręczne. Fermentacja w zbiornikach stalowych w temp. 30-32 C przez 15 dni. Po 6 miesięcznej stabilizacji w kadziach z nierdzewnej stali wino jest rozlewane do butelek.
Validate your login
Zaloguj się
Stwórz nowe konto