Patera koreczków 30 szt.
Cena: 129,00 zł
Opis
Zestaw drobnych koreczków z szynki, sera i warzyw, koreczków z sera camembert z winogronem oraz koreczków z melonem i szynką włoską. Koreczki świetnie pasują do degustacji win, ale także sprawdzają się jako dodatek do innych przekąsek. Liczba sztuk na paterze: 30

Patera koreczków to niekwestionowany must have każdej imprezy. Podawanie koreczków to zawsze dobra okazja do zabawy formą i dekoracją - świetnie wyglądają serwowane na eleganckich paterach, ale równie dobrze prezentują się na drewnianych deskach lub w szklanych naczyniach. Podniebienia rozkoszują się fuzją smaków, oczy zaś kształtami składników - krojąc sery w kostki, składając szynki w ruloniki czy nadziewając soczyste winogrona na szczyt tworzymy wyśmienitą przekąskę, będącą przy okazji prawdziwą ozdobą stołu, która przyciąga gości i zachęca do próbowania różnych smaków.

Koreczki na imprezę - smaczna przekąska na każdą okazję

Na imprezach koreczki spełniają kilka ważnych funkcji. Po pierwsze, są łatwe do jedzenia - Twoi goście mogą sięgnąć po nie bez używania sztućców, więc dobrze wpisują się w luźniejszy charakter przyjęcia. Po drugie, ich różnorodność pozwala dopasować smaki do gustów uczestników imprezy. 

Koreczki z szynką, serem i warzywami to klasyka, która sprawdza się niezależnie od okazji. Koreczki z sera Camembert z winogronem to bardziej wyszukana propozycja - z pewnością zachwyci miłośników subtelnych połączeń smakowych. Słodycz winogrona i kremowa konsystencja sera pleśniowego tworzą duet świetnie komponujący się z kieliszkiem białego wina. Ta wersja koreczków przyda się na eleganckich kolacjach degustacyjnych - jeśli planujesz stworzyć bardziej ekskluzywne menu z musującym winem w tle, z pewnością zrobi dobre wrażenie na gościach. 

Kolejną propozycją są koreczki z melonem i szynką włoską - klasyka kuchni śródziemnomorskiej w miniaturze. Połączenie słodkiego, soczystego melona z wyrazistą szynką parmeńską jest niezwykle apetyczne - koreczki w tej odsłonie polecają się na letnie przyjęcia w ogrodzie, wesela w stylu boho czy wieczory tematyczne inspirowane kuchnią Włoch. 

Sposób podania patery koreczków

Koreczki są dość prostą przekąską i mają swoją ciekawą, choć niedługą historię. Pojawiły się na stołach, gdy zaczęło się poszukiwanie kreatywnych sposobów serwowania małych, dekoracyjnych porcji jedzenia, ale bez przepychu. Większą popularność zdobyły mniej więcej w połowie XX wieku, kiedy na przyjęciach królowały szwedzkie stoły, a małe przekąski cieszyły się zainteresowaniem gości. Ich pierwotna wersja wywodzi się z Hiszpanii, gdzie stanowią część tradycyjnych tapas, czyli małych przekąsek serwowanych jako dodatek do wina lub piwa. 

Francuzi z czasem przejęli ten iberyjski pomysł miniaturowych przekąsek, dodając mu elegancji i tworząc własne warianty, dopasowane do ich kuchni. Nazwa "brochette" pochodzi od francuskiego słowa "broche", oznaczającego rożen lub szpikulec. Początkowo na brochettes trafiały klasyczne francuskie składniki - sery, oliwki oraz kawałki mięsa, doskonale pasujące do wina serwowanego podczas aperitifu. Do dziś koreczki na imprezę pozostają jednym z ulubionych finger food na uroczystościach o różnej randze.

Koreczki na imprezę Warszawa i Łódź

Frykasy Ananasy od wielu lat zapewniają najlepszy catering imprezowy z dostawą pod wskazany adres. Dostarczamy zamówienia zarówno klientom indywidualnym, jak też firmom czy instytucjom publicznym z obszaru aglomeracji łódzkiej i stołecznej. Koreczki na imprezę urodzinową oraz pełną ofertę, cennik i dokładny opis każdej potrawy znajdziesz na naszej stronie internetowej. Składając zamówienie na eleganckie koreczki na imprezę masz pewność, że dostajesz dokładnie to, co widnieje na zdjęciu. Oprócz wspaniałego smaku zawsze gwarantujemy estetyczny i apetyczny wygląd wszystkich potraw.

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Patera koreczków 30 szt.